Waterdichtingsprobleem? Wij hebben de oplossing.

Nieuwbouw- en renovatieprojecten worden steeds complexer en technischer. Een architect, ingenieur, ontwerper, bouwheer,… moet bij ieder project een antwoord kunnen bieden op de meest uiteenlopende uitdagingen en vragen. Dakverdichting en dakwerken worden nog vaak miskend maar kunnen wel tot waterdichtingsproblemen leiden als er niet over de risico’s nagedacht wordt.

Verenigbaarheid van materialen

De keuze in bouwmaterialen is vandaag enorm uitgebreid. Maar stellen we ons wel vaak genoeg de vraag of alle materialen perfect met elkaar verenigbaar zijn? Kunnen we een EPDM-slabbe verkleven op een bitumineuze dakbaan? Kan de overgang tussen een vlak liggende glasplaat en een aluminium sandwich-paneel waterdicht afgewerkt worden? Een vraag die vele ontwerpers bezig houdt en bepalend kan zijn voor een bepaalde materiaalkeuze en het uiteindelijke resultaat.

Veelal leveren dergelijke combinaties van materialen tal van vragen en frustraties op. Foute beslissingen leiden dan tot zeer complexe en niet altijd even goede en duurzame oplossingen.

Waarom het warm water uitvinden?

Overgangen tussen verschillende bouwmaterialen, verkleving van membramen aan beton in vochtige omstandigheden, … het is een dagelijks terugkerend voorbeeld van moeilijke beslissingen voor ontwerpers en dakdekkers. Vaak kijken de verschillende betrokken partijen naar elkaar in zo’n situatie.

Maar waarom risico’s nemen als een oplossing met vloeibare waterdichting voorhanden is? Dankzij het zeer ruime aanbod van Kemperol producten is er voor elk bestaand bouwmateriaal of de combinatie ervan, een oplossing. Doordat er frequent nieuwe producten ontwikkeld worden is het bovendien niet altijd eenvoudig op de hoogte te blijven van de nieuwe producten en hun mogelijkheden. De combinatie van productkennis en bouwmaterialen. Laat dat nu juist de missie zijn van Hemico.

Onze missie: overdracht van kennis

Ontwerpers en dakdekkers: maak gebruik van de service van Hemico en de producten van Hemico – Kemperol om uw detailleringen waterdicht af te werken. Met Hemico hebben we meer dan 20 jaar ervaring in de wereld van de dakbedekkingen voor platte daken en lossingen we dagelijks complexe problemen op. Ontwerpers, wij experimenteren niet met alternatieve en nieuw materialen maar halen het maximale uit de Kemperol vloeibare waterdichting en de bijhorende meer dan 60 jaar product-ervaring.

Hemico is niet alleen actief in de sector van de platte daken en terrassen maar ook in parkeerdaken en burgerlijke bouwkunde (bruggen, …). We staan de ontwerpers en dakdekkers bij tijdens de voorstudie en ontwerp, de opmaak van het lastenboek en de bijhorende technische ondersteuning op de werf.

Tot slot

Ontwerpers en dakdekkers: ga geen enkele moeilijke detail meer uit de weg! Maak alles direct en kwalitatief waterdicht met Kemperol vloeibare waterdichting!

 

Vraag vandaag nog uw advies aan, bel ons op 0493 554 779 of contacteer ons vrijblijvend via onderstaand contactformulier.

 

 

Download hieronder onze presentatie aan ontwerpers

kemperol_presentatie _architecten